به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، نانوایان طی سالهای گذشته با توجه به افزایش هزینهها متحمل ضرر و زیان شده، بهطوریکه برخی از آنان ورشکسته و خانهشین شدند.
در مقابل افزایش قیمت همه کالاها تمام تلاش بر این بوده که جلوی افزایش قیمت نان گرفته شود، بهطوریکه طی چند سال گذشته قیمت نان ثابت بوده است ولی در مقابل قیمت مواد اولیه نانوایان افزایش یافته است.
نانوایان با تمام توان قصد دارند به تولید ادامه دهند ولی افزایش قیمت همه کالاها از جمله آردی که در اختیار نانوایان قرار میگیرد و حاملهای انرژی اجازه نمیدهد که سرپا بایستند.
هدف نانوایان تنها افزایش قیمت نان نیست بلکه دولت میتواند با حمایت از آنان در بحث حاملهای انرژی و مواد اولیه آنان را از ورشکستگی نجات دهد، درحال حاضر نانوایان نمیدانند باید به کجا پناه ببرند و بلاتکلیف هستند.
یک نانوای ساروی در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: آنالیز قیمتی برای قیمتگذاری با وزنهای مختلف ارائه کردیم ولی متاسفانه باوجود انجام مکاتبههای لازم هیچ اقدامی برای جلوگیری از ضرر و زیان نانوایان صورت نگرفت.
حسینی با اشاره به اینکه حدود پنج سال است که قیمت نان ثابت مانده است، تصریح کرد: نمیدانیم نانوایان چه گناهی کردند که در طول سالهای گذشته قیمت نان هیچ تغییری نداشته ولی هزینههای تولید همچنان روبه افزایش است بهطوریکه مایع خمیر 36 هزار تومانی درحال حاضر به 110هزار تومان رسیده است.
وی با طرح این سؤال که چرا دولت از جیب نانوا به مردم خدمات میدهد، خاطرنشان کرد: حق قانونی نانوایان است با توجه به افزایش هزینههای تولید تغییری در قیمت نان ایجاد شود و یا اینکه یارانهای اختصاص یابد تا بیش از این متضرر نشوند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: مدتهاست پیگیر اصلاح قیمت نان هستیم و تمامی نگرانیها و اعتراضهای نانوایان را قبول داریم.
حسین اصغرزاده با بیان اینکه باید قیمت نان در قالب مصوبه در سطح کشور تغییر کند، تصریح کرد: تغییری که در قیمت نان در برخی از استانهای کشور صورت گرفته را نمیتوان در مازندران پیاده کرد.
وی با تأکید بر اینکه باید قیمت واحدی برای نان در کل کشور اعلام شود، خاطرنشان کرد: اینکه باید تغییرات قیمتی بیفتد غیرقابل انکار بوده ولی باید در کارگروه کشوری آرد و نان به تصویب برسد.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور نیز در گفتوگوی مجدد با خبرنگار فارس، اظهار کرد: در واقع باید کارگروهی در کشور و استان مازندران تشکیل شود و علاوه بر قیمت، روی کیفیت نان بحث کنند.
محمد جعفری با اشاره به اینکه کمیت قیمت نان به کیفیت نان 100 در صد وابسته است، افزود: با توجه به اینکه نان مصرف عمومی به همراه دارد باید در این زمینه کارشناسی کار شود.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی باید قیمتی برای نان مصوب شود که هم جبران هزینه تولید نانوایان شود و هم مردم نیز برای خرید نان در مضیقه قرار نگیرند.
این سوژه در سامانه فارس من با عنوان «ورشکستگی نانواییها در این دولت» ثبت شده و خبرنگار خبرگزاری فارس مازندران این موضوع را پیگیری کرده است.
انتهای پیام/و